Folk frågar mig ofta vilket redskap och vilken krydda som är min favorit.
När det gäller redskap så är det ett ”jättesjälvklart” svar.
Det är givetvis en bra skärbräda och en rakbladsvass kniv.
och när det gäller kryddan så är det lika självklart salt och peppar.
Jag har gjort många middagar på massor av olika ställen runt om i världen
och det är slående hur dåligt det är med just skärbrädor. Knivar har man alltid med sig själv
Har man tur så finns det en liten tunn plastbräda eller en utsliten gammal snuskig bokbräda.
Det har efter många år i branchen nästan blivit en mission för mig att se till att
jag har något riktigt bra att skära på.
När jag under 2017 kom i kontakt med träkonstnären Ander Ölund var min
första fråga till honom. Kan du göra riktigt bra skärbrädor som också är snygga som en prydnad i köket.
Resultatet blev som ni kan se på mina bilder.
Håll till godo